The History of Our 5 Best-selling Prints!

De geschiedenis van onze 5 best verkochte prints!

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje en ik heb een hele poos geleden All-time Favourites (ATF) opgericht! Elke week schrijf ik een blog om jullie mee te nemen in mijn ATF wereld en te vertellen wat er allemaal op mijn pad komt tijdens het bouwen van mijn eigen merk en business.

Vandaag wil ik jullie iets vertellen over de geschiedenis van ATF. Ruim 10 jaar geleden bedacht ik, als fashionable antwoord op die lelijke maar handige grote Ikea tas, de ATF python shopper. Het formaat hield ik hetzelfde maar voegde allemaal handige extra’s toe, zoals een grote rits, een pink voering, vakjes aan de binnenkant, een koordje voor je sleutels (of toilettas), drukknopen aan de uiteinden van de rits om te tas kleiner te maken en natuurlijk ons pink logo. Op dat moment wist ik niet dat deze shopper het begin zou zijn van een groter geheel: een succesvol grote-tassen-merk!

Ik koos voor python omdat ik dit een heel sophisticated dierenprint vond en vind. Het is klassiek, het is tijdloos, een all-time favourite! Toen die ene tas zo’n succes bleek moest ik een collectie gaan maken want met maar 1 tas ben je nog niks. En ging ik nadenken: wat zijn nou nog meer klassiekers, tijdloze prints die nooit weggaan, all-time favourites?

De tweede print lag voor de hand. Dat moest luipaard worden. Deze dierenprint is altijd zichtbaar in het modebeeld. Soms all-over-the-place en soms subtiel. Deze print was dan ook een instant succes bij All-time Favourites, net zoals de eerste pythonprint. Dierenprints scoorden dus goed.

Dus dacht ik vervolgens: welke dierenprint kunnen we nog meer toevoegen? Welke dierenprint is nog meer zo tijdloos? En zo kwam de derde topper in de collectie: de zebraprint! Door het witte is deze wat frisser dan de beige python- en bruine luipaardprint. En echt een leuke toevoeging.

Met deze drie prints veroverden we Nederland in rap tempo! En deze prints zijn nooit meer uit de collectie gegaan. Ze vormen de basis van ATF. Maar toch ontbrak er nog wat. Want in 2016 voegde ik een vierde print toe; de camouflage print. Ook deze print is een echte klassieker, is altijd goed, en vooral tijdloos en paste dus perfect bij All-time Favourites. Ik koos een ander materiaal, namelijk gewassen canvas waardoor dit een stoere tas werd. Ook deze toevoeging was direct een succes en nu 5 jaar later een vast onderdeel van ATF. Zo kregen we een basiscollectie van 4 prints.

Dat weet je op het moment van lanceren nog niet, dat het een vast onderdeel zal worden, maar dat ontstaat in de loop der tijd. En als laatste, als 5e, voegde ik eind 2016 een prachtige vegan zwart croco materiaal toe. En dat is nu na vijf jaar onze best verkochte versie!

Deze 5 klassiekers noemen wij onze BIG 5. Met een knipoog naar de BIG 5 in Afrika. Want al deze 5 prints passen helemaal in het dieren/safari sfeertje en we hebben net zoals de echte BIG 5, die vaste 5 dieren, ook 5 vaste prints. (EN zijn onze tassen natuurlijk ook BIG)

Deze 5 prints vormen onze basis, onze vaste collectie en deze zullen altijd blijven bestaan. En elk jaar maak ik natuurlijk ook nieuwe prints, nieuwe modellen en limited editions. Iets wat ik heel leuk vind om te doen. Maar…soms denk ik wel eens: waarom doe ik het eigenlijk, steeds weer nieuwe items maken? Want: 8 op de 10 bestellingen in onze webshops, ja ook in Spanje en Duitsland, zijn uit de BIG 5 collectie! Grappig toch?

Ik weet dat ik altijd moet vernieuwen en moet innoveren dus ben niet bang dat er niks nieuws meer bij komt! De komende weken wordt de BIG 5 collectie eindelijk weer aangevuld en krijgen we ook een paar nieuws items in de collectie. Niet veel maar door Covid kregen nieuwe materialen mega vertraging waardoor we die pas rond de kerst zullen lanceren!

Nog even geduld dus!

Fijn weekend,

Liefs Brechje

Grote tas All-time Favourites

Plaats een reactie

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.