My Own Company...Why Did I Want this Again?

Een eigen bedrijf...waarom wilde ik dit ook al weer?

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje en ik ben de oprichter van All-time Favourites! Ik wil met ATF het grootste grote-tassen-merk van Europa worden, dat is mijn missie, dat klinkt wat ambitieus, maar het is echt zo. En ja, dat vergt dus veel van mij als female entrepreneur! Wat Samsonite is voor koffers, dat moet All-time Favourites worden voor grote shoppers. En elke keer als ik dit hardop zeg, denk ik "Meneer Samsonite is toch ook ooit klein begonnen?". Maar goed, de grootste word je natuurlijk niet vanzelf en dat gaat gepaard met heel hard werken.

Deze week had ik weer mijn tweewekelijkse meeting met mijn business coach. En dan nemen we altijd eerst de cijfers door. Nou die zijn in deze periode van het jaar altijd erg mooi, want dit zijn de maanden dat we het moeten doen! De zomer i.c.m. vakantie! Dan verkopen wij de meeste shoppers. Daarna vroeg hij hoe het met me verder gaat, waar ik mee bezig ben en toen veranderde mijn humeur een beetje.

Want al lijkt het voor velen a walk in the park, het runnen van ATF als online merk, maar dat is het toch echt niet. Ik ben helemaal verwikkeld in, zoals ik het noem, legal shit: de oprichting van de derde BV. De Nederlandse webshop is een op zichzelf staande entiteit en de andere twee shops zijn dat ook. De Spaanse webshop is hier opgericht in Spanje en daarvoor moet ik nu statuten lezen en bevestigen, naar de notaris, allemaal zaken die ik echt niet leuk vind en vooral niet omdat ik dit alleen moet doen. Nu ben ik ook bezig met het openen van een Duitse B.V. en daarvoor gelden weer heel andere lokale Duitse regels. Ik moet me daar echt toe zetten, buh, maar goed, als ik het niet doe...tja. Dan gebeurt er niks. Laat mij me lekker met de branding, marketing en de collectie van ATF bezighouden, denk ik dan vaak. Ik heb me destijds nooit gerealiseerd dat (female) entrepreneurship ook dit beslaat...

Nou, ging ik verder tegen Ole, is er in Europa van alles veranderd als het gaat over BTW en het afdragen van BTW in elk land. Uiteraard weet mijn accountant hier alles van, maar ik ben degene die hier ook vanaf moet weten en dit allemaal moet doorvoeren in elke webshop. In Duitsland is weer een ander BTW tarief dan in Nederland en moeten we de site en de afdracht van deze BTW wel goed neerzetten. En ik vind het echt zoooooo erg om me met deze dingen bezig te houden. Had ik maar een afdeling "tax" bij ATF bij wie ik dit zo neer kon leggen.  

Dan wordt er binnenkort de eerste ATF baby geboren! Zo leuk. Nou ja, niet bij mij maar wel bij mijn collega en heb ik voor het eerst te maken met een zwangerschapsverlof. Nu weet de accountant ook daar weer alles van gelukkig, maar...moet ik een vervanger voor 16 weken zoeken. En er zijn dingen die ik best goed kan. Maar werven en selecteren is niet echt een talent van mij. Ook daar zou ik graag een HR afdeling voor willen bij ATF. 

Toen stipte ik nog even de transport ellende aan in het Verre Oosten. Want ik weet niet of je het hebt meegekregen, maar deze week kostte 1 container vervoeren van China naar USA 20.000 dollar. Terwijl dit vóór Corona rond de €1500,- lag. Die prijzen gaan sky high en ik denk alleen maar: dat kan ik niet betalen! Hoe gaan we dat in godsnaam doen? Ook hier ren ik het liefste voor weg en leg het neer bij de afdeling logistiek. Die we niet hebben.

En dus had ik deze week een paar keer het moment van "waarom wilde ik ook al weer een eigen merk opzetten en dan ook nog de allergrootste worden"? En dan is het zooooo fijn dat ik een coach heb die alles heerlijk relativeert en mij weer het vertrouwen geeft dat alles goed komt en dat ik het kan. Hij maakt alles voor mijn gevoel zo klein. Niet klein, maar wel in de juiste proportie. (ikzelf maak het allemaal veel te groot). En dan word ik weer een beetje kalm. En dat glas wijn dat mijn lief daarna voor me inschonk hielp daar ook bij haha!

Lang verhaal kort: ja het runnen van een eigen business is heel vaak heel leuk! En ook al is bij ATF alles pink, ook bij mij is het soms grijs, soms antraciet. Maar doorzetten en stick to the plan is het allerbelangrijkste, en geloof ik jezelf! Dan wordt het vanzelf weer pink! 

Geniet van je weekend!

Liefs Brechje

p.s. deze leuke rugzak verdwijnt uit de collectie! Grijp je kans nu, want ze zijn in de aanbieding (-50%) en al bijna op!

Rugzak ATF

Plaats een reactie

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.