Here Come the Copy Cats, Again...

Ja hoor, daar zijn weer nieuwe copy cats...

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog wil lezen over wat er allemaal op mijn pad komt bij het runnen van All-time Favourites. 99% procent van de tijd vind ik het helemaal geweldig om te doen wat ik doe. De afwisseling tussen Nederland, Spanje en Duitsland, het elke keer verzinnen van nieuwe collecties, het aan bekendheid zien te winnen met mijn merk; al mijn passie en energie stop ik erin en niet voor niks: ATF groeit en bloeit! 

Maar....1% van de tijd voelt het wel als werk, kost het me meer energie dan dat het oplevert en vind ik het gewoon even niet leuk. Elk jaar wijd ik aan ditzelfde onderwerp een blog, omdat ik elk jaar in hetzelfde schuitje terecht kom. Een paar jaar geleden schreef ik over de voor- en nadelen van het hebben van een eigen merk. Omdat ook toen weer een copy-cat was opgedoken, een namaak ATF zeg maar. In die blog had ik alle kopieën die er ooit al waren gemaakt van All-time Favourites op een rijtje gezet. Als je het leuk vindt dit nog eens te lezen, klik dan hier of klik hier voor de blog over de Patty Brard X Kruidvat ATF kopie.

En nu is het dus wéér zover. Gelukkig kan ik zeggen dat de kopieën nooit mooier zijn dan mijn beauties, my originals! Het zijn altijd slappe aftreksels van All-time Favourites. Maar toch steekt het me wel. Zakelijk weet ik er inmiddels goed mee om te gaan. Ik laat me er niet teveel door afleiden en ik werk met goede advocaten die voor ATF opkomen. Maar als mens doet het me altijd pijn. Dat klinkt misschien voor jou wat overdreven, maar het is echt zo. In januari 2015 opende ik mijn webshop en lanceerde ik mijn eerste eigen collectie en het heeft me zoveel tijd, moeite en geld gekost om te komen waar we nu zijn! 

Allereerst het ontwerpen en het zien te produceren van die allereerste shopper, daarna heb ik elk jaar de shoppers doorontwikkeld: eerst waren ze zonder rits, later kwam er een grote rits in, een vakje binnenin, later nog een vakje binnenin, daarna vakjes met rits, de speciale hengsels waardoor de shoppers niet van je schouder glijden, het bandje met drukkers om de tas te sluiten als deze te vol is voor de rits, het koordje binnenin om je toilettas aan te klikken of om juist eruit te halen waardoor je de toilettas als clutch kunt gebruiken. En als dan weer iemand mijn tas, helemaal af zoals deze nu is, opstuurt naar een fabriek en even snel "ons hele verhaal en concept" kopieert, en denkt even de short-cut te kunnen nemen, vind ik dat nasty. Dan kun je toch ook helemaal niet trots zijn op jezelf en al helemaal niet op je product, denk ik dan?

En het ergste van alles: tot nu toe ken ik alle copy cats persoonlijk! Dit zijn, (behalve de kopie van Kruidvat en de kopie van Big Bazaar) mensen die ik ken. Mensen die ik welkom heb geheten in mijn showroom in Amsterdam, met wie ik aan tafel heb gezeten, die met mij koffie hebben gedronken, mijn collectie hebben ingekocht voor hun eigen winkel(s). Mensen die weten welke prints het beste scoren. Mensen die exact weten waarom hun klanten voor ATF terugkwamen in hun winkel en wat de allerbeste eigenschappen van de shoppers en accessoires zijn. 

En ja, dan word ik altijd even stil. Nu weet ik gelukkig dat ATF hier verder geen last van heeft, dat de copy cats altijd maar een kort bestaan leiden EN VOORAL dat we echte fans hebben zoals jij die de one and only ATF shoppers willen. Bovendien houdt het me elke keer weer scherp en gefocust om telkens weer iets nieuws te verzinnen. Eind maart komt de nieuwe zomercollectie online. En die is weer te gek beloof ik jou!

Dank voor jullie trouwe liefde voor All-time Favourites! En dat jullie mij altijd wijzen op copy cats! Net zoals op deze 2 hieronder! 

Liefs Brechje

bah

Copy cats 2

lelijk

lelijker 

Bags bigger than life

13 reacties

Haai, ik kom iets tegen op een verkoop site, daarin wordt ook jullie logo gebruikt en screenshots van jullie insta. Ik kan ernaast zitten maar volgens mij gaat het om een neptas. Kan iemand van jullie mij via de mail benaderen dan kan ik jullie van de info voorzien. Het laat zich raden wat ik als Atf fan hiervan vindt.

Lyanda

Walgelijk! Wat een slappe aftreksels. En die prijzen. Belachelijk! Er gaat niets boven een échte ATF. 💗

Daniëlle

Hey! Ook hier een rasechte fan. Please probeer en geen aandacht meer aan te besteden en energie aan te verspillen. Zelfs niet met een column. Dit levert jou geen nieuwe energie op en het heeft geen zin. Zulke mensen zullen altijd blijven bestaan. Karma zal haar werk echt wel doen! Ze zijn deze aandacht niet eens waard meid! Doe lekker je ding en kijk naar hoe dát gaat! Helemaal jouw verdienste. Veel liefs!

Jolanda

Ze zijn nog lelijk ook…
Ik heb al meerdere tassen toiletttassen en make up tasjes van ATF en gebruik elke dag wel een tas…
Wat erg dat je mensen niet kunt vertrouwen en ze je proberen na te doen. Proberen dan hé? En kan niet zeggen dat het ze gelukt is…neppers

Fiona

Jeetje wat een K**streek! Sowieso heel triest die copycats, dit betekent wel dat je echt iets heel erg goed doet dat ze de moeite gaan nemen om te kopiëren maar stom is het wel. En extra zuur dat je ook weet wie erachter zitten.
Ik heb ATF nog niet zo heel lang geleden ontdekt en ben nu trotse eigenaar van twee ATF tassen. En aan het sparen voor de derde ;-) want je maakt veel te veel leuks. Laat je er niet onder krijgen, zoals je zelf al zegt… de echt ATF fans willen alleen maar ATF. En wat ik zo leuk vind ,ik werk in een delicatessenwinkel in Nuenen, en ik zie jou tassen heel regelmatig hier in de winkel. Elke keer heb ik de neiging om te zeggen: wat leuk een ATF tas :-).

Marieke IJsendoorn-Kuijpers

Als je iets namaakt doe het dan goed zou ik zeggen, ze zijn stuk voor stuk lelijk 😱

Eefje

Hoi! Wat een trieste bedoeling…. het is jouw bloed, zweet en tranen en niet van iemand anders. Ik ga nu eindelijk dan eens ècht een tas bij je bestellen, ik stel het al veel te lang uit! X

Marije

Jeetje Brechje wat een @#$ streek. En terecht dat je boos bent!! Laat ik er niet te veel woorden aan vuil maken, als trouwe fan is er maar 1 bag bigger than life en dat is DE ATF

Wandena

What!!! Ik schrik echt van dit soort praktijken zeker van mensen die je kent. Maar wees niet getreurd. Jouw tassen zijn zo smaakvol en zorgvuldig in elkaar gezet, dat valt niet te copieren. Ga snel weer een tas bij je bestellen maar wacht nog even op de nieuwe collectie ook. Succes!!

Cornelie

Jeetje, dat je de meeste copy cats ook nog eens persoonlijk kent, vind ik echt ongelooflijk! Gelukkig kunnen ze niet tippen aan de kwaliteit, looks en aan het ATF team met jou aan kop!

Ook ergens wel sneu dat ze geïnspireerd raken door je, maar niet in hun eigen (originele) ideeën en eigen sterktes en creativiteit durven te geloven. You were born original. Don’t die a copy!

Gabriella

Ja zo gaat het overal helaas.
Maar echte ATF fans zullen altijd trouw blijven aan een echte ATF… Ik zag in iedere geval nooit zo een nepper kopen ik hou van ATF 🌸

Monique

Hi Brechje,
Ik begrijp dat je geraakt wordt als mensen je kindje gaan kopiëren. Want met alle tijd, energie en geld die je er in stopt is het jouw kindje, jouw geweldige unieke product. Die mensen zal je helaas altijd hebben, maar jouw merk is zo sterk dat ze dat nooit kunnen evenaren. De Ali express shoppers vallen in het niet bij die van jou.
Gisteren heb ik, naast twee toilettassen, mijn vijfde tas bij jou besteld. Ik kijk er naar uit dat hij straks bezorgd wordt en ga ook deze shopper met trots dragen. Gewoon omdat ze geweldig mooi zijn en staan!
Ga zo door, blijf lekker creatief en positief:)
Groetjes,
Patricia Nuijten

Patricia Nuijten

Wat?!? Weer…belachelijk…verzin iets zelf ..

Gaby

Plaats een reactie

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.